Jacco Keuper

Hogestraat 3, 7078 BP Megchelen | Toon op kaart

Heerlijk vlees uit eigen streek!

Onze dieren leiden een rustig leven zonder stress en dat proef je.

Vlees is een waardevolle eiwitbron en daarnaast ook erg lekker. Zeker als je het verhaal achter het product kent. Op Limousin Vleesveebedrijf Keuper houden we onze dieren op een manier die dicht bij de natuur staat. Verder zijn natuur en landschap geïntegreerd in de bedrijfsvoering. Percelen die we bewerken bevatten ook kruidenrijk grasland en bloemrijke akkerranden. We zijn zuinig op wild en weidevogels, en streven naar een minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en antibiotica. 

Naast dierwelzijn, vinden we natuur en landschap belangrijk. We streven naar een minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Bij ons worden de graslanden niet bespoten. Als er een haalbaar alternatief is zullen we altijd eerst proberen de percelen te maaien, te frezen, te ploegen of te wiedeggen om onkruid te bestrijden. 

We telen diverse gewassen op ons bedrijf, dit jaar verbouwden we ook tarwe. En niet zomaar tarwe; tarwe van bakkwaliteit! Gegroeid op de percelen bij Landgoed Landfort, daarom genaamd ‘Landfortbrood’.

Door de overvloedige zonneschijn dit jaar, is de kwaliteit van de Achterhoekse granen uitstekend. Zo bleek uit een bakproef van Smaakacademie Achterhoek. Broodkunstenaar Hans Som bestempelde het Landfortbrood tot één van zijn favorieten! 

Daarom zijn we naast de verkoop van vlees ook gestart met de verkoop van ons eigen brood. Het meel wordt gemalen bij de molen in Vragender en daarna door bakker Victor Smeets verwerkt . Hij heeft zich na deelname aan het tv programma Heel Holland bakt, toegelegd op het bakken van zuurdesem brood. 

Er zijn diverse varianten verkrijgbaar zoals tarwebrood, honing-noten brood en hamburgerbroodjes. 

Website