Het glooiende goud

Achterhoeks Graan

Meer Achterhoeks graan en een (nog) mooier landschap

Geteeld in onze regio draagt graanteelt bij aan een gevarieerd landschap en gezonde bodem. De hoge kwaliteit van dit graan resulteert in heerlijke producten. Als Achterhoekse ondernemers bundelen we krachten om de schatten van Achterhoeks graan te delen met gasten en inwoners. Kiezen voor lokaal graan draagt bij aan een natuurinclusieve regio, stimuleert de lokale economie en biedt topkwaliteit. Met elkaar vertellen we het verhaal, zodat nog meer mensen kunnen genieten van smakelijke producten gemaakt van Achterhoeks graan.

Graan maakt de Achterhoek mooier!

Op deze plek staat een ingesloten video die van YouTube afkomstig is. Om de inhoud te kunnen zien dien je eerst expliciet toestemming te geven dat YouTube cookies op jouw apparaat mag plaatsen.

Open cookievoorkeuren

Achterhoeks graan vind je hier

De Achterhoek wordt geroemd om haar lokale producten en (internationale) prijzen. Er worden veel verschillende graansoorten geteeld, met specifieke eigenschappen voor het bakken van brood, brouwen van bier of stoken van drank. Dan gaat het natuurlijk om tarwe, gerst, haver en rogge, maar ook uitgebreid met meer speciale varianten als rode tarwe, emmer, spelt, rode spelt en eenkoren. De smaakvolle adressenlijst laat zien waar je moet zijn voor de lekkerste en eerlijkste producten met Achterhoeks graan.

Smaakvolle adressenlijst

Routes langs het glooiende goud

Ontdek de schoonheid van het platteland door te fietsen langs de uitgestrekste gouden graanvelden. Wuivende gewassen dansen in de wind terwijl je over smalle zandpaden navigeert. Ervaar het ultieme gevoel van vrijheid met uitzicht over het open landschap met een divers flora en fauna. Met de comeback van de graanteelt wordt ook een basis gelegd voor meer natuur en biodiversiteit, als vogels en insecten. Ieder seizoen heeft iets unieks. In het voorjaar komen de velden tot leven met groene scheuten van opkomende gewassen, de zomer brengt de velden tot volle glorie en naarmate de herfst vordert veranderen de weelderige velden in een lappendeken van amber en brons, klaar voor de oogst.

Vergeet de smakelijke stops onderweg niet! Graanproducten vormen het hart van een diverse en heerlijke culinaire wereld en bieden veel smakelijke opties, als zelfgebrouwen bier, vers brood en andere verrukkelijke producten.