Bier Proeven in Winterswijk

Winterswijk

Lievelde

Vragender

25.20 Km 01:24 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Route

Smaakvolle routes


Fiets mee om te zien waar lokale biertjes tot stand komen. Bekijk hoe het brouwproces er aan toe gaat en hoe Achterhoeks graan verwerkt wordt tot dat speciaal gebouwen biertje uit eigen stad of streek. Een bezoek aan de kleine, lokale brouwerijen zijn een bezoek meer dan waard.

Korenmolen De Vier Winden
Korenmolen “De Vier Winden” verwerkt op ambachtelijke wijze granen tot meel en meelproducten. De molen levert producten aan bakkerijen, slagerijen en wederverkopers. De processen worden gekenmerkt door een ambachtelijk karakter en met het streven om ook bijbehorende waarden als betrouwbaarheid, zorgvuldige bereiding, vakmanschap, onderscheidend vermogen en traditioneel in onze producten terug te laten komen. Zo levert de molen ook Achterhoeks graan voor de lokale brouwerijen in de Achterhoek. Van dinsdag t/m zaterdag kun je een kijkje nemen in de molenwinkel.

Brouwhoes Bier Experience
De Bier Experience op Erve Kots is alles behalve en gewoon museum. Het brouwhoes is een beleving. Op een interactieve manier ontdek je hoe bier wordt gebrouwen en leer je meer over de unieke geschiedenis van de brouwerij en het bier. Ga op ontdekkingsreis door de tijd en beleef de geschiedenis van het bier, op de plaats waar Prins Frederik Hendrik zijn hoofdkwartier oprichtte. In de brouwerij kun je in onze game in de voetstappen van Frederik treden, punten verzamelen tijdens het laserschieten en de rest van de groep verslaan. De bieren die je tijdens de Bier Experience ontdekt zijn uniek, omdat ze zelf worden gebrouwen door eigenaar Ben Weenink. De tour zal je op een interactieve manier kennis laten maken met deze unieke bieren en zal leuk zijn voor zowel bierdrinkers als niet-bierdrinkers, en voor jong en oud! Eindig de tour met een proeverij waarbij je onontdekte biertjes kunt proeven. 

Vloermouterij Masterveld
Niet direct op de route, maar wel leuk om te weten: Vloermouterij Masterveld in Winterswijk is de enige ambachtelijke vloermouterij in Nederland om graan te laten vermouten! Na onderzoek in de bierbranche in 2017 bleek er al snel dat er in Nederland geen mogelijkheid was om plaatselijk verbouwd graan te laten vermouten. De gedachte om akkerbouwers en bierbrouwers samen een lokaal en dus duurzaam bier te laten produceren sprak Masterveld erg aan. Met het ambachtelijk vermouten van het graan, “de ontbrekende schakel”, blijven de lijnen in het proces kort en kan er ingespeeld worden op verschillende wensen. Zo hoopt het bedrijf bij te dragen aan een diverser landschap en een toekomst voor de volgende generatie!

Lees meer

Deel deze route