Ontdek

de smaakmakers

van de Achterhoek

Met elkaar vertellen we het verhaal van de smaakmakers, zodat nog meer mensen kunnen genieten van landschap, de gewassen die geteeld worden, de dieren die opgroeien en gehouden worden én de makers, verwerkers en koks die de Achterhoek smaak geven. Met vakmanschap maken zij dat je hier geniet van mooie, pure en eerlijke ingrediënten. Zo van het land, op je bord. Lokaal geteelde producten zorgen voor een gevarieerd landschap en een gezonde bodem. De hoge kwaliteit van gewassen resulteert in heerlijke, gezonde producten. Kiezen voor lokale producten draagt bij een aan inclusieve regio, stimuleert de lokale economie, biedt topkwaliteit en zorgt voor een fijne toekomst. In de Achterhoek groeit iets moois!

Al deze makers, verwerkers en koks zijn vakmensen met passie voor wat ze doen. En dat alles met een ‘groen’ hart voor de Achterhoek. Laat je verrassen door het afwisselende landschap door middel van wandel- en fietsroutes langs rustige theetuinen, prijswinnende wijngaarden en vernieuwende bierbrouwerijen. Met bekroonde wijnen, meesterlijk gebrouwen bier, (h)eerlijk vlees, verse groenten, jam en mosterd volgens traditioneel recept en ambachtelijk bereide kaas is er genoeg te ontdekken van Achterhoekse bodem.

Krijg een warm welkom tijdens evenementen, workshops en activiteiten waar je leert over de groei en bloei op het land. Kom meer te weten over de ingrediënten, zo smaken ze nog beter. Zelf de sterren van de hemel koken met Achterhoekse producten? Verschillende chefs uit de Achterhoek stelden recepten samen met Achterhoeks graan, wild, Doesburgse mosterd, geitenkaas uit Winterswijk en bier uit Doetinchem. Zo proef je het beste van de Achterhoek, eenvoudig vanuit je eigen huis. Wat ’n geluk!

Culinaire arrangementen en rondleidingen