In de Achterhoek vind je gepassioneerde boeren en telers die met elkaar een grote verscheidenheid aan smaakvolle producten maken. Producten die met liefde zijn gemaakt en die de tijd hebben gekregen om volledig op smaak te komen. En dat proef je! De regio heeft een hoge diversiteit aan ambachtelijke (h)eerlijke kwaliteitsproducten: bekroonde wijnen, meesterlijk gebrouwen bier, (h)eerlijk vlees, verse groenten, jam en mosterd volgens traditioneel recept, ambachtelijk bereide kaas, en nog veel meer.
Evenementen, workshops en activiteiten
Veel streekproducenten ontvangen gast en inwoner graag om hun verhaal te delen met iedereen die daarvoor openstaat. Er worden veel evenementen, workshops en activiteiten georganiseerd waarop je kan leren en ervaren over de groei en bloei op het land. Wij verzamelen deze events voor je in onze smaakvolle evenementen agenda. Tijdens deze evenementen leer jij als consument op persoonlijke wijze over de (producten van) de streek. Dit zijn waardevolle momenten om bewustzijn te creëren voor jong en oud.
Neem een kijkje in de agenda wat de Achterhoekse Smaakmakers te bieden hebben!
DIt project is gefinancierd door de provincie Gelderland en het Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.