Het zijn het landschap, de gewassen die geteeld worden, de dieren die opgroeien en gehouden worden én het zijn de makers, verwerkers en koks die de Achterhoek smaak geven. Zij zijn de Achterhoekse Smaakmakers! Hier lees je de verhalen achter de makers, verwerkers en koks die hun vak met passie uitvoeren.
05-04-2024
Na een jarenlange carrière in de bouw vroeg ik me rond mijn 45ste af: “Ga ik dit de rest van mijn leven doen?” Mijn gevoel was duid
Lees meer
07-03-2024
Sinds 2019 runnen wij in het centrum van Doetinchem eetwinkel Van Mien en Boetiekhotel Villa Wanrooy. Monique is echt ons gezicht naar buiten toe, zij
Lees meer
06-03-2024
Bij LEV.by Mike maken we wereldse gerechten. De ingrediënten hiervoor halen we zoveel mogelijk uit eigen streek. ‘Een internationale streek
Lees meer
06-03-2024
Als kind was ik altijd te vinden in mijn rode overall en regenlaarsjes, mijn nieuwsgierige ogen gericht op de bongerd en de uitgestrekte velden. Ik wi
Lees meer
04-03-2024
Van varkens naar wijn, dat is een hele overgang. Varkensboer heb ik eigenlijk nooit willen worden. Maar omdat ik ook niet zo goed wist wat ik wé
Lees meer
29-02-2024
Mijn overgrootopa had al een boerderij in Rha, waar mijn opa in de jaren zeventig van de vorige eeuw begon met fruitteelt. Mijn ouders hebben het bedr
Lees meer
28-02-2024
In oktober 2023 hebben we in Vierakker onze winkel, Nougaterie Jerom’s, geopend. Een spannende stap voor ons, maar we zijn niet nieuw in het vak
Lees meer
26-02-2024
In 2019 zijn we in Westendorp begonnen om een leeg weiland om te toveren tot biodiversiteitsparadijs. Onze naam ComBIJn geeft goed aan wat we doen: we
Lees meer
14-11-2023
In een imposant voormalig klooster in het centrum van Hanzestad Doesburg is Restaurant Het Arsenaal 1309 gevestigd. Chef-kok Björn de Waal geeft
Lees meer
16-01-2023
Achterhoekse wijnen scoren goed. Bij de Wijnkeuring van de Lage Landen 2022 zijn de wijnen van Wijngaard Hesselink (Winterswijk Henxel) flink in de pr
Lees meer