Smaakvolle verhalen

Het zijn het landschap, de gewassen die geteeld worden, de dieren die opgroeien en gehouden worden én het zijn de makers, verwerkers en koks die de Achterhoek smaak geven. Zij zijn de Achterhoekse Smaakmakers! Hier lees je de verhalen achter de makers, verwerkers en koks die hun vak met passie uitvoeren.

Verhalen

Zoeken

wis filters

Filter op:

Datum:

Het roer om

05-04-2024

Na een jarenlange carrière in de bouw vroeg ik me rond mijn 45ste af: “Ga ik dit de rest van mijn leven doen?” Mijn gevoel was duid

Lees meer

Lokaal eten makkelijk gemaakt

07-03-2024

Sinds 2019 runnen wij in het centrum van Doetinchem eetwinkel Van Mien en Boetiekhotel Villa Wanrooy. Monique is echt ons gezicht naar buiten toe, zij

Lees meer

Een goed gevoel op je bord

06-03-2024

Bij LEV.by Mike maken we wereldse gerechten. De ingrediënten hiervoor halen we zoveel mogelijk uit eigen streek. ‘Een internationale streek

Lees meer

Verbonden door voedsel

06-03-2024

Als kind was ik altijd te vinden in mijn rode overall en regenlaarsjes, mijn nieuwsgierige ogen gericht op de bongerd en de uitgestrekte velden. Ik wi

Lees meer

Wijnbouw als nieuwe passie

04-03-2024

Van varkens naar wijn, dat is een hele overgang. Varkensboer heb ik eigenlijk nooit willen worden. Maar omdat ik ook niet zo goed wist wat ik wé

Lees meer

Eigen plannen ontwikkelen binnen het familiebedrijf

29-02-2024

Mijn overgrootopa had al een boerderij in Rha, waar mijn opa in de jaren zeventig van de vorige eeuw begon met fruitteelt. Mijn ouders hebben het bedr

Lees meer

Delicate zoetwaren van Achterhoekse origine

28-02-2024

In oktober 2023 hebben we in Vierakker onze winkel, Nougaterie Jerom’s, geopend. Een spannende stap voor ons, maar we zijn niet nieuw in het vak

Lees meer

Bloemen, bijen & biodiversiteit

26-02-2024

In 2019 zijn we in Westendorp begonnen om een leeg weiland om te toveren tot biodiversiteitsparadijs. Onze naam ComBIJn geeft goed aan wat we doen: we

Lees meer

Een nieuwe manier van wild eten

14-11-2023

In een imposant voormalig klooster in het centrum van Hanzestad Doesburg is Restaurant Het Arsenaal 1309 gevestigd. Chef-kok Björn de Waal geeft

Lees meer

Prijzenregen voor Wijngaard Hesselink

16-01-2023

Achterhoekse wijnen scoren goed. Bij de Wijnkeuring van de Lage Landen 2022 zijn de wijnen van Wijngaard Hesselink (Winterswijk Henxel) flink in de pr

Lees meer